Україна може призупинити членство в Інтерполі, якщо його очолить росіянин

Понеділок, 19 листопада 2018, 16:02

Україна розгляне можливість призупинення членства в Інтерполі, якщо його президентом оберуть представника РФ.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, йдеться у повідомленні на сайті МВС.

За його словами, у разі, якщо аргументи України, правозахисників та керівництва інших країн щодо неможливості обрання на посаду представника РФ не будуть почуті, то Україна розглядатиме можливість призупинення членства в Інтерполі.

"Можливе президентство Росії в Інтерполі – абсурдне, суперечить духу та цілям організації. Україна розгляне питання щодо призупинення членства в Інтерполі, в разі обрання на посаду президента Інтерполу представника Росії", - підкреслив Арсен Аваков.

Раніше міністр внутрішніх справ України заявляв, що перспектива для агресора очолити Інтерпол – гібридна загроза для всього світу.

"Всі ми добре знаємо, як РФ зловживає можливостями Інтерполу для боротьби та переслідування політичних опонентів. Не можу допустити думки, що ми можемо повернутися до трагічної історії 1938 – 1945 років, коли міжнародною поліцейською організацією керували  Гейндріх та Кальтенбруннер, а штаб-квартиру після аншлюсу Австрії перенесли до Берліну. Перспектива для агресора Росії очолити Інтерпол – гібридна загроза для всього світу", - зазначив Аваков.

Нагадаємо, депутат Європейського парламенту Ребекка Гармс закликала країни ЄС вийти з Інтерполу, якщо організацію очолить російський генерал-майор Александр Прокопчук.

Прокопчук з 2016 року є віце-президентом Інтерполу і начальником Національного центрального бюро Інтерполу МВС Росії з 2011 року. За даними ЗМІ, 21 листопада його обрання президентом організації на виборах практично гарантовано.

Обрання Прокопчука є особливо суперечливим на тлі гострої критики на адресу Кремля у зв’язку зі зловживанням Інтерполом для переслідування політичних опонентів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: