Суд ЄС відхилив апеляцію "Хамас" на рішення про заморожування коштів

Субота, 15 грудня 2018, 11:47

Суд Європейського союзу відхилив апеляцію палестинського воєнізованого угрупування ХАМАС на рішення про заморожування його рахунків через причетність до тероризму.

Про це йдеться в рішення суду, оприлюдненому в п'ятницю.

"Заходи щодо заморожування коштів ХАМАСу не є ні непропорційними, ні неприпустимими, тим більше що вони не порушують основних прав, оскільки мета, яку переслідують такі заходи, полягає в протидії загрозам, створюваним терористичними актами для міжнародного миру і безпеки", - заявив суд,

ХАМАС оскаржив рішення суду, винесене в липні 2017 року про те, що група повинна залишитися в європейському списку терористичних організацій, а її рахунки в європейських країнах повинні бути заморожені.

Це рішення скасувало раніше винесене судом нижчої інстанції рішення про виключення ХАМАС і ланкійської групи "Тигри звільнення Таміл-Ілама" зі списку терористів в 2014 році, яке стверджувало, що засоби масової інформації та Інтернет не є достатніми джерелами, на які можна було б спиратися для обгрунтування санкцій.

Суд у своєму рішенні також зазначив, що, всупереч твердженням ХАМАС, що зберіг владу після виборів, політичний характер організації або її участь в уряді не є підставою для відмови від дотримання правил ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.