Німеччина про скандал з Huawei: деякі положення китайських законів нас турбують

Середа, 30 січня 2019, 16:00

Німеччина хоче побудувати мережу 5G швидко, але вона повинна бути надійно захищеною.

Про це заявила прес-секретар Міністерства економіки в середу, пише Reuters.

"Важливо забезпечити високі стандарти безпеки даних", - сказала речниця відомства, коли її запитали про стурбованість щодо використання технологій китайської компанії Huawei.

"Є деякі положення (у китайському законі), які нас турбують. Це, зокрема, зобов'язання китайських компаній співпрацювати з розвідувальними службами ", - сказала прес-секретар.

Раніше видання Handelsblatt повідомило, що уряд Німеччини обдумує можливість виключення Huawei з тендеру про створення мереж 5G.

Техніка Huawei нібито має "чорні двері", які дають китайським спецслужбам доступ до зашифрованих даних пристроїв, хоча Пекін це заперечує. У Єврокомісії переконані, що китайські компанії виробляють чіпи, які можуть бути використані "для отримання наших секретів".

Низка держав, зокрема США, Канада, Австралія, Велика Британія та Японія, наклали значні обмеження на Huawei і ZTE (Норвегія також розглядає подібні кроки) через побоювання, що використання продукції компаній зробить їхні мережі вразливими для проникнення та шпигунства ззовні.

Польща, Чехія і Франція закликають НАТО і ЄС до спільного рішення щодо Huawei.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: