Росія виключила можливість запровадження міжнародної місії у Керченській протоці

Середа, 30 січня 2019, 19:15

Заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін заявив, що про організацію міжнародної моніторингової місії у Керченській протоці не може бути й мови.

Про це пише ТАСС.

"Про це не може бути й мови. Ми як жест доброї волі запропонували таку одноразову поїздку експертів, щоб вони потім доповіли своєму керівництву. Але, на жаль, це було сприйнято як запрошення до більш широкого танцю. Нас такий підхід не влаштовує", - зазначив він.

Карасін додав, що президент Росії Владімір Путін запропонував канцлеру Меркель організувати одноразовий візит експертів. "Але ми категорично проти того, щоб це пов'язувалося якось з багатостороннім форматом моніторингу, та ще включно з Україною, тобто фактично роздувати формат до повномасштабної, довгострокової місії", - сказав заступник глави МЗС РФ.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін раніше схвально відгукувався щодо пропозиції міністра закордонних справ Німеччини Гайко Мааса розширити спостережну місію ОБСЄ в Україні на Азовське море. Водночас він відкидав пропозицію Москви про одноразовий візит спостерігачів.

Нагадаємо, під час візиту до Москви Гайко Маас заявив, що судна вже можуть вільно проходити через Керченську протоку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.