Британські слідчі працюють у Болгарії в рамках справи Скрипалів – ЗМІ

П'ятниця, 15 лютого 2019, 08:19

Група слідчих з Британії перебуває в Болгарії і проводить розслідування в рамках "справи Скрипалів" у зв'язку з можливим зв'язком одного з підозрюваних з отруєнням болгарського бізнесмена Еміліана Гебри в 2015 році.

Про це повідомляє видання Guardian.

"Тут знаходиться британська команда. Вони проводять розслідування спільно з правоохоронними органами Болгарії", - заявив прем’єр Болгарії Бойко Борисов.

За словами болгарського прем’єра, як тільки у розслідуванні отруєння бізнесмена виплило слово "Новічок", болгарська сторона сконтактувала з британськими колегами. Він зазначив, що це відбулося декілька місяців тому.

"Вся наявна інформація, пов'язана з пересуванням, за місцем перебування, співпрацею і зв'язками цієї людини, про які нам відомо, була надана британським правоохоронним органам і розвідувальним службам", - сказав Борисов.

Раніше генеральний прокурор Болгарії Сотір Цацаров заявив, що нібито третій причетний до "справи Скрипалів" на ім'я Сергій Федотов три рази приїжджав до Болгарії, в тому числі в період, коли там намагалися отруїти Гебру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.