Британія наростить присутність в Арктиці через Росію

Понеділок, 18 лютого 2019, 09:43

Велика Британія посилить присутність своїх сил в Арктиці для захисту північного флангу НАТО від Росії.

Про це заявив міністр оборони Британії Гевін Вільямсон, повідомляє The Telegraph.

За його словами, відповідно до нової програми, розрахованої на десять років, більше тисячі морських піхотинців будуть щорічно брати участь у тренуваннях з норвезькими колегами. Таким чином у найближчому майбутньому буде забезпечено присутність Британії у регіоні на рівні бригади.

Крім того, в 2020-му польоти над Арктикою почнуть нові протичовнові літаки P-8 Poseidon,щоб протистояти активізації російських підводних човнів, яка не була настільки потужною з часів холодної війни.

"Чи йдеться про відточування наших навичок в умовах температур нижче нуля, чи про навчання від наших давніх союзників, як от Норвегія, чи про моніторинг загроз від субмарин з допомогою наших літаків Poseidon , ми лишатимемося пильними перед лицем нових викликів" - сказав Вільямсон.

Як зазначається, у наступному році дев'ять нових літаків Poseidon поставлять на базу ВПС в шотландському Лоссімуті, з якої вони будуть здійснювати розвідувальні польоти над крайньою Північчю і Північною Атлантикою. Одна з функцій цих літаків — захист британських атомних підводних човнів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.