Парламент Британії підтримав план Мей, який може затримати Brexit

Четвер, 28 лютого 2019, 09:24

Парламент Великої Британії підтримав пропозицію прем’єр-міністра Терези Мей дати їй додатковий час на переговори з Брюсселем щодо угоди про Brexit.

Про це повідомляє Associated Press.

У Палаті громад в середу відбулося символічне голосування, під час якого 502 депутати підтримали нову стратегію Мей щодо Brexit, яка може привести до перенесення дати виходу країни з ЄС.

Напередодні Мей заявила, що першим кроком в її плані має стати голосування 12 березня щодо угоди про Brexit, схваленої лідерами ЄС наприкінці листопада минулого року.

Якщо депутати знову не підтримають цю угоду, то 13 березня Мей пропонує провести голосування з приводу підтримки парламентом варіанту Brexit без угоди.

Якщо депутати не підтримають "жорсткий" Brexit, то 14 березня прем’єр дасть можливість депутатам проголосувати за "коротке, обмежене розширення" дії статті 50, тобто перенос Brexit.

Вчора депутати також відхилили пропозицію Лейбористської партії, яка хотіла змусити уряд прийняти свій альтернативний план, який вимагає збереження тісних зв'язків з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.