Польща очікує на "правильні рішення" України щодо ексгумації поляків

Четвер, 14 березня 2019, 13:13

Польща чекає, що Україна ухвалить "правильні рішення" щодо відновлення ексгумації поляків на своїй території.

Про це заявив голова МЗС Польщі Яцек Чапутович під час виступу у Сеймі в четвер, презентуючи головні завдання польської зовнішньої політики у 2019 році, повідомляє Onet.pl.

У своєму виступі політик підкреслив, що Польща повинна працювати над історичним діалогом з Україною, проте Київ має виконати вимогу Варшави.

"Умовою польської сторони є скасування заборони на ексгумацію останків польського населення, яка є незрозумілою для нас у світлі цивілізаційних стандартів. Ми розраховуємо на правильні рішення української сторони у цьому зв’язку", - зазначив голова польського МЗС.

Як відомо, Україна в 2017 році заборонила ексгумацію польських жертв на своїй території. Це стало відповіддю на демонтаж пам'ятника УПА в Грушовичах біля Перемишля, який польська влада назвала незаконним.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляє, що для вирішення історичного конфлікту між країнами Київ та Варшава повинні здійснити одночасні кроки. За його словами, Україна очікує від Польщі на дії, спрямовані на відновлення зруйнованих українських пам'яток на території Польщі.

.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.