Албанська опозиція заперечує отримання секретних коштів з РФ

Понеділок, 25 березня 2019, 17:25

Албанські прокурори заявили, що допитали лідерів опозиційної Демократичної партії щодо підозрілих витрат за кордоном на суму 650 тисяч доларів під час парламентських виборів два роки тому.

Про це пише AP.

У заяві прокуратури Тирани в понеділок йдеться про те, що лідер демократів Лулзім Баша і троє інших політиків були допитані, чому їхня партія не задекларувала гроші, витрачені в США і Шотландії.

Баша спростував будь-яке порушення законів, заявивши, що відповіді влади Сполучених Штатів і Великої Британії "доводять, що Демократична партія і її лідери не порушили жодного закону".

Американський журнал Mother Jones стверджує, що демократи отримували секретні кошти з російських джерел, використовуючи американського лобіста Ніка Музіна, якому платила пов'язана з Росією компанія Biniatta Trade. У Демократичній партії відкинули звинувачення. 

Правоцентристська опозиція, очолювана Демократичною партією, відмовилася від своїх парламентських мандатів і проводить акції протесту, звинувачуючи уряд лівого Соціалістичного союзу прем'єр-міністра Еді Рами в корупції і зв'язках з організованою злочинністю. Опозиція також вимагає дострокових виборів.

Про протести в Албанії читайте також статтю "Штурм парламенту та блокада телецентру: протести на Балканах увійшли у нову стадію".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: