Австрія затримала підозрюваного у нападах на високошвидкісні потяги у Німеччині

Середа, 27 березня 2019, 13:01

Австрійська поліція затримала чоловіка, підозрюваного в двох спробах нападу на швидкісні потяги в Німеччині.

Підозрюваний, якого вважають прихильником "Ісламської держави", здійснив спроби нападу на високошвидкісну залізничну лінію між Нюрнбергом і Мюнхеном у жовтні, а також у Карлсгорсті в грудні, повідомили в середу в баварському державному управлінні кримінальної поліції, інформує Deutsche Welle.

Австрійська газета Krone Zeitung повідомила, що в понеділок поліція здійснила рейд на квартиру 42-річного підозрюваного у Відні. Відомо, що він має іракське походження та є батьком п'ятьох дітей. Чоловік отримав статус біженця близько 20 років тому.

З часу різдвяного теракту в Берліні з Німеччини вислали більше 100 ісламістів

Під час жовтневої атаки чоловік натягнув дріт упоперек залізничної колії. Його дії не завдали серйозної шкоди, окрім тріщин на лобовому склі потяга. У грудні в результаті його дій були пошкоджені залізничні дроти.

На місці невдалих атак були виявлені прапор "Ісламської держави" та лист із зізнанням. Австрійські ЗМІ повідомили, що слідчі змогли виявити принтер, використаний для друку листа, який привів їх до Відня.

Минулого тижня у Німеччині попередили атаку ісламістів. Було затримано 10 осіб, які планували напад з використанням автомобіля і зброї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: