Климпуш-Цинцадзе: роздача паспортів РФ в ОРДЛО – явне порушення Мінських угод

Середа, 24 квітня 2019, 17:47

Віце-прем`єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що рішення Росії спростити процедуру отримання російського громадянства для жителів тимчасово окупованих районів Донбасу є явним порушенням Мінських угод.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Спрощена процедура надання громадянства РФ громадянам України на окупованих українських територіях - ще одне явне порушення Мінських угод Кремлем. Росія не змінює своїх планів - атакувати і ослаблювати Україну, далі вторгатися під приводом захисту своїх громадян. Це добре відомі сценарії" - написала віце-прем’єр у Twitter.

Як повідомлялося, Україна звернулася до Ради Безпеки ООН у зв’язку з указом президента РФ Владіміра Путіна про спрощену видачу російських паспортів жителям ОРДЛО.

Офіційний Київ також закликав Європейський Союз оперативно та рішуче відреагувати на рішення РФ щодо спрощеної видачі паспортів жителям ОРДЛО.

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Владімір Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: