Макрон представив пакет реформ у відповідь на вимоги "жовтих жилетів"

Четвер, 25 квітня 2019, 20:01

Президент Франції Еммануель Макрон у четвер представив довгоочікувану відповідь на майже піврічні вуличні протести "жовтих жилетів".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

Макрон виклав перші конкретні заходи, які будуть вжиті у відповідь на занепокоєння, висловлені під час понад 10 тис. дебатів, які відбулися по всій країні, а також майже двох мільйонів пропозицій, зроблених в Інтернеті.

Більшість французів хочуть зниження податків і припинити приватизацію - опитування

Макрон каже, що Франція "значно" скоротить податок на прибуток. Президент хоче "скоротити податки для максимальної кількості громадян і особливо тих, хто працює, середнього класу".

Він сказав, що розглядає питання про фінансування цього заходу через скорочення державних витрат.

При цьому лідер французів не уточнив позицію про те, що треба змусити людей працювати довше, перш ніж виходити на пенсію.

Також президент хоче зменшити кількість депутатів у парламенті і змінити систему виборів до парламенту, щоб вона краще відображала різноманітність політичних партій Франції.

"Ми можемо поліпшити парламент і зробити його більш ефективним", - сказав він.

Макрон каже, що хоче, щоб частина місць в нижній палаті парламенту, Національних зборах, заповнювалася через пропорційну систему.

За його словами, він також планує спростити громадянам процедуру ініціювання національних референдумів.

Рух "жовтих жилетів", що виник внаслідок підвищення податку на паливо в листопаді, переріс у більш широке протистояння політиці Макрона, яку демонстранти вважають корисною для багатих і великих підприємств.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.