Рада ЄС затвердила безвіз для громадян Британії після Brexit

Вівторок, 9 квітня 2019, 17:19

Рада ЄС ухвалила положення про те, що після Brexit громадяни Великої Британії матимуть  безвізовий режим на короткострокові подорожі до Шенгенської зони.

Як повідомляє "Європейська правда", рішення опубліковане на сайті Ради.

Згідно з правилами ЄС, звільнення від віз надається за умови взаємності. Британський уряд заявив, що він не має наміру вимагати візи від громадян ЄС, які подорожууватимуть до Британії на термін до 90 днів.

"У випадку, якщо Сполучене Королівство запровадить візову вимогу для громадян принаймні однієї держави-члена в майбутньому, застосовуватиметься існуючий механізм взаємності, і три інституції ЄС та держави-члени зобов'язуються без затримки діяти у застосуванні механізму", - йдеться у повідомленні.

Після Brexit Британія буде включена до переліку понад 60 третіх країн і територій, громадянам яких не потрібно звертатися за візою для в'їзду в ЄС для бізнесу, туризму або для відвідування родичів або друзів.

ЄС погодиться відкласти Brexit на тривалий термін - ЗМІ

Звільнення від необхідності отримання візи не передбачає права на роботу в ЄС.

Відмова від віз застосовуватиметься у всіх країнах-членах ЄС (за винятком Ірландії, яка має власну візову політику) та в асоційованих країнах Шенгену (Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія та Швейцарія). Ірландія та Британія мають спеціальну двосторонню угоду, яка передбачає безвізовий режим між двома країнами.

Нагадаємо, Євросоюз готовий надати  Британії довготривалу відстрочку Brexit, але вимагає, щоб Британія взяла участь у виборах до Європарламенту в травні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: