Макрон хоче пояснень щодо Brexit після заяви про відставку Мей

П'ятниця, 24 травня 2019, 14:35

Президент Франції Еммануель Макрон закликав Лондон прояснити ситуацію з Brexit після оголошення про відставку прем’єр-міністра Британії Терези Мей.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на канал BFMTV.

"Тереза Мей виконала мужню роботу для реалізації Brexit в інтересах своєї країни і поваги до європейських партнерів", - сказав Еммануель Макрон, який направив Мей "особисте послання підтримки і подяки".

За його словами, це рішення Мей має нагадати британським політикам "в момент важливого вибору, що негативне голосування без альтернативного проекту призведе до глухого кута".

"Занадто рано міркувати про наслідки цього рішення. Принципи Європейського Союзу будуть продовжувати виконуватися, зокрема, пріоритет збереження хорошої роботи Євросоюзу, що вимагає швидкого пояснення" – заявив президент.

Макрон зазначив, що тепер Сполучене Королівство, керуючись своїми процедурами, має призначити нового прем'єр-міністра. "Франція готова працювати з новим прем'єр-міністром Великої Британії з усіх європейських і двосторонніх питань" - сказав він.

Прем’єр-міністр Британії Тереза Мей офіційно оголосила, що піде у відставку з поста лідера Консервативної партії і відповідно з посади глави уряду 7 червня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.