В Кремлі заявили, що не проти саміту в нормандському форматі

П'ятниця, 24 травня 2019, 15:25

Росія виступає за саміт у нормандському форматі після того, як Київ визначиться зі своїми підходами, це не повинна бути "зустріч заради зустрічі".

Про це журналістам повідомив прес-секретар президента РФ Дмитрій Пєсков, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ТАСС.

"Ці питання розглядаються", - сказав представник Кремля, відповідаючи на питання, чи не планується зустріч в нормандському форматі на вищому рівні.

"Разом з тим така зустріч вимагає підготовки і вимагає завершення всіх процесів, пов'язаних з формуванням відповідної команди в Україні". Пєсков при цьому наголосив, що "ніхто не є прихильником зустрічі заради зустрічі".

Він закликав "набратися терпіння і почекати, коли будуть сформульовані підходи української сторони".

Клімкін: саміт "нормандської четвірки" найближчим часом не планується

За його словами, Росія повинна зрозуміти, наскільки українська сторона готова слідувати мінським домовленостями, про безальтернативність яких говорили в тристоронньому форматі Путін, Меркель і Макрон". "Після цього на порядок денний вже може постати питання про нормандський саміт", - уточнив Пєсков.

Представник Кремля запевнив, що Росія в цілому не проти брати участь у такій зустрічі.

Як повідомлялося, канцлерка Німеччини Ангела Меркель у п'ятницю провела телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським, під час якої обоє підтвердили необхідність повної реалізації Мінських угод.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: