Керівній партії Британії на виборах загрожує найгірший результат за 200 років – опитування

П'ятниця, 31 травня 2019, 08:38

Консервативна партія Великої Британії посіла би лише третє місце на загальних виборах, якби вони проходили в найближчі вихідні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Times.

За даними опитування YouGov, правляча британська партія, і одна з найуспішніших партій в західному світі, отримала б на виборах лише 19% голосів. Це найнижчий результат з моменту заснування партії майже 200 років тому. За два тижні консерватори втратили 8% рейтингу.

 

Опозиційна Лейбористська партія також фінішувала б третьою з 19% голосів, що є найгіршим показником з 1918 року. Падіння рейтингу склало 6%.

У лідерах опитування дві політичні партії, які зайняли однозначні позиції за або проти Brexit.

Понад 750 тисяч громадян ЄС висловили бажання лишитися в Британії після Brexit

"Ліберальні демократи", які проводили кампанію з прямою вимогою нового референдуму з метою зупинки Brexit, стали б на виборах найбільшою політичною партією з 24% голосів.

На другому місці була б партія Brexit Найджела Фараджа, яка існує всього кілька місяців і підтримує повний розрив з Європейським союзом - 22%. Ця партія виграла вибори до Європарламенту у Британії

Результати підкреслюють зростаючу поляризацію британської політики, вказуючи на ще більшу невизначеність після того, як країна була втягнута в найбільшу політичну кризу з часів Другої світової війни, коли виборці вирішили провести референдум про вихід з ЄС в 2016 році.

Як відомо, Тереза Мей офіційно оголосила, що піде у відставку з поста лідера Консервативної партії 7 червня. Вона залишиться керувати урядом, поки її партія не обере нового лідера.

Очікується, що Консервативна партія обере нового лідера до того, як Палата громад піде на літні канікули наприкінці липня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.