Мей залишиться на посаді прем'єра Британії як мінімум до осені - ЗМІ

Середа, 8 травня 2019, 09:06

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей, швидше за все, залишиться на своїй посаді до осені, коли відбудеться щорічний партійний з'їзд правлячої Консервативної партії.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише британське видання The Times.

Глава комітету 1922 Консервативної парті Грем Брейді, що об'єднує депутатів-консерваторів, раніше заявляв, що Мей повинна прискорити процес відходу з поста і оголосити про відставку до виходу Палати громад на літні канікули, які зазвичай починаються в третій або четвертий тиждень липня.

Однак в адміністрації прем'єра дали зрозуміти, що розробляють план нового крайнього терміну виведення з глухого кута ситуації навколо Brexit, згідно з яким прем'єр може розраховувати зберегти за собою посаду додаткові чотири місяці.

Якщо Мей не оголосить про свій намір піти у відставку до середини липня, депутати-консерватори просто фізично не встигнуть завершити голосування по кандидатах в лідери партії до повернення в Палату громад у вересні.

Напередодні стало відомо, що Велика Британія повинна буде взяти участь у виборах до Європарламенту, так як вже очевидно, що не вистачить часу для ратифікації угоди про вихід з ЄС в парламенті.

Нагадаємо, лідери ЄС на позачерговому саміті 10 квітня погодилися надати Британії "гнучке" відтермінування її виходу з блоку до 31 жовтня 2019 року.

Лідери ЄС також вирішили, що якщо Британія не схвалить угоду до 22 травня і відмовиться від участі у виборах в Європарламент, її членство у блоці припиниться 31 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.