Лідер британської опозиції виступив за другий референдум щодо Brexit

Середа, 19 червня 2019, 18:32

Лідер опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбін підтримав зміни у політиці щодо Brexit і проведення другого референдуму за будь-яких обставин.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Sky News.

Тіньовий уряд на чолі з Корбіним сьогодні провів зустріч, щоб обговорити політику партії щодо Brexit.

Проєкт стратегії рекомендує, щоб лейбористи підтримали другий референдум щодо будь-якої угоди, укладеної з Брюсселем.

"Ми взяли на себе зобов'язання поважати результат референдуму, і ми наполегливо готували альтернативний план для Brexit як єдину серйозну угоду, яка потенційно може одержати підтримку Палати…Тепер правильно вимагати, щоб будь-яка угода була винесена на загальне голосування. Це відповідає політиці нашої конференції, яка вирішила, що голосування буде можливим", - сказав Корбін.

Він додав, що у бюлетені для голосування на референдумі має бути реальний вибір як для прихильників виходу з ЄС, так я для тих, хто хоче залишитися у блоці.."Я хочу почути ваші думки, я почую думки профспілок наступного тижня, і тоді я хочу викласти наші погляди громадськості", - сказав Корбін.

Як відомо, основний претендент на посаду лідера Консервативної партії і прем'єр-міністра Британії Борис Джонсон пообіцяв, що виведе країну з ЄС до 31 жовтня, заявивши, що від чергового відтермінування Brexit буде лише шкода.

Детальніше читайте у статті: "З Британією на вихід: хто очолить уряд Її Величності у фіналі шляху до Brexit".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.