МЗС Молдови: голосування депутатів у ПАРЄ не відображає позицію уряду

Вівторок, 25 червня 2019, 16:57

У міністерстві закордонних справ Молдови заявили, що голосування молдовських депутатів у ПАРЄ не відображає позицію уряду чи держави.

Як повідомляє "Європейська правда", про це у молдовському МЗС розповіли у коментарі виданню NewsMaker.

"Голосування парламентарів в ПАРЄ є індивідуальним і не відображає позицію уряду або держави", - сказали в міністерстві.

Клімкін просить не вважати Зеленського чи Порошенка винуватцем програшу в ПАРЄ

У відомстві також додали, що виконавча влада не вважає прерогативою давати будь-які рекомендації парламентарям щодо того, як їм голосувати.

За резолюцію, що дозволяє делегації РФ повернутися до Асамблеї, у ніч з 24 на 25 червня проголосували 118 делегатів, проти - 62, ще 10 - утрималися.

Два представники молдовської делегації, лідер партії "Платформа Гідність і правда" Андрій Нестасе і глава фракції соціалістів Влад Батринча, проголосували за прийняття резолюції ПАРЄ.

Компроміси з совістю: 6 тез від МЗС про повернення Росії до ПАРЄ

Віцеголова партії "Дія і солідарність" (PAS) Михайло Попша голосував проти. Ще двоє депутатів від Молдови при голосуванні були відсутні.

Нестасе пояснив, що проголосувати за повернення російської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи було нелегко, але "ПАРЄ може позитивно вплинути на всі держави".

Михайло Попша сказав, що виступив проти, "щоб підтримати наших сусідів-українців".

 "Наші партнери в Києві наполегливо просили мене підтримати їх під час голосування", - зазначив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: