Зеленський у Брюсселі: закликів мало, треба примусити РФ до миру

Вівторок, 4 червня 2019, 16:35

Президент України Володимир Зеленський, прибувши до Брюсселя з дводенним візитом, заявив, що його зустрічі з лідерами Європи почнуться з питання спільного тиску на Росію.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Прилетів до Брюсселя. Попереду – низка зустрічей на найвищому рівні. Але з голови не йде 5-річний Кирило. І ще сотні дітей, які загинули від куль дорослих на сході України. За даними моніторингової місії ООН, на 1 червня цього року на Донбасі втратили життя 147 маленьких українців. 98 хлопчиків. 49 дівчаток. Поранено 363 дитини. Близько 200 тисяч дітей є внутрішньо переміщеними особами", - пише Зеленський у своєму Facebook.

Юнкер розповів, чому він не сумує за Порошенком

"Статус жертв війни отримали майже 23 тисячі дітей. Для десятків тисяч ця війна обернулася насильством – психологічним, сексуальним, фізичним. Сьогодні, в Міжнародний день безневинних дітей, я користуюся нагодою, щоб іще раз нагадати нашим європейським друзям ці жахливі цифри й закликати Росію припинити війну. Заради того, щоб зберегти життя, зокрема дітей", - зазначив він.

"Звісно, закликів замало. Тому мої розмови з лідерами Європи почнуться сьогодні з питання: як ми разом будемо тиснути на агресора? Як ми примушуватимемо його до миру? Вірю, що разом ми знайдемо рішення. Нехай не сьогодні, але обов’язково знайдемо. Зобов’язані знайти – заради дітей", - додав Зеленський.

Читайте також: "Зеленський у Брюсселі: чого чекати від першого закордонного візиту президента".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.