Джонсон не виключив призупинення роботи парламенту заради "жорсткого" Brexit

Середа, 10 липня 2019, 13:11

Кандидат на посаду глави Консервативної партії Борис Джонсон не виключив ймовірність призупинення роботи парламенту, щоб вивести країну з ЄС без угоди.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Reuters.

"Я не збираюсь зараз виключати жодних варіантів. Я вважаю, що це було б абсолютно дивно на цьому етапі переговорів для Британії, знову ж таки, послаблювати власні позиції", - сказав Джонсон під час теледебатів з чинним міністром закордонних справ Джеремі Хантом, який також претендує на посаду глави уряду

Джонсон раніше неодноразово пообіцяв, що виведе країну з ЄС до 31 жовтня, заявивши, що від чергового відтермінування Brexit буде лише шкода.

Останні опитування показують, що Джонсон з великим відривом переможе свого суперника Джеремі Ханта у боротьбі за посаду лідера Консервативної партії і стане наступним прем'єр-міністром Великої Британії.

Британський міністр з питань Brexit закликав ЄС знову відкрити переговори

Новий прем'єр-міністр Британії буде оголошений 23 липня.

Один з претендентів замінить на посаді лідера партії Терезу Мей, яка змушена була піти у відставку після того, як їй не вдалося затвердити в парламенті угоду про вихід з ЄС, узгоджену минулого року з Брюсселем.

Читайте також: "З Британією на вихід: хто очолить уряд Її Величності у фіналі шляху до Brexit"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.