Держдума РФ підтримала запровадження санкцій проти Грузії

Вівторок, 9 липня 2019, 13:18

Державна дума РФ на пленарному засіданні у вівторок, 9 липня, одноголосно ухвалила постанову "Про можливі додаткові економічні заходи у зв'язку з антиросійськими провокаціями в Грузії".

Як повідомляє "Європейська правда", текст документа опублікували в Системі забезпечення законодавчої діяльності.

"У зв'язку з продовженням недружніх дій Державна дума рекомендує уряду РФ розглянути доцільність застосування щодо Грузії спеціальних економічних заходів, передбачених Федеральним законом "Про спеціальні економічні заходи і примусові заходи", і внести відповідні пропозиції президенту РФ", - сказано в документі.

Грузія: поліція очистила територію під парламентом від гомофобів

"Ми вважаємо неприпустимими образи на адресу нашої країни, погрози на адресу наших громадян, образи нашого президента", - сказав спікер В'ячеслав Володін.

Йдеться, насамперед, про заборону на ввезення в Росію грузинських вин і води, а також на обмеження грошових переказів з Росії до Грузії. За його словами, на сьогодні за обсягом грошових переказів Росія займає перше місце, за минулі два роки обсяги переказів зросли в півтора рази і за минулий рік склали $ 641 млн.

"Це дуже великі кошти. Якщо взяти і об'єднати перерахування цих коштів з тими доходами, які отримує Грузія від продажу вина та води на території Росії, а також від перебування наших туристів, вийде близько 10% від внутрішнього валового продукту, який Грузія в цілому отримує як держава ", - сказав голова Держдуми.

Телеведучий Гіоргій Габунія нецензурно висловився на адресу російського президента в прямому ефірі 7 липня. Його дії засудили президент і прем'єр-міністр Грузії Саломе Зурабішвілі і Мамука Бахтадзе, а також російське МЗС і прессекретар Путіна Дмитрій Пєсков.

21 червня, після масових протестів у Тбілісі, президент Росії Путін тимчасово заборонив російським авіакомпаніям польоти в Грузію з 8 липня. В Міністерстві транспорту РФ заявили, що заборона на польоти в Росію грузинських авіакомпаній триватиме до моменту повного погашення заборгованості з аеронавігаційного обслуговування.

Грузинські авіакомпанії Georgian Airways і MyWay Airlines також завершили польоти в Росію 7 липня.

Нагадаємо, через скандал із російськими депутатами, які з’явилися у грузинському парламенті, 20 червня ввечері в Тбілісі почалися масові протести.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.