Рада ЄС ухвалила варіант фінансування бюджету на випадок Brexit без угоди

Вівторок, 9 липня 2019, 15:35

Рада ЄС ухвалила заходи на випадок надзвичайних ситуацій щодо реалізації та фінансування бюджету на 2019 рік у разі виходу Великої Британії з ЄС без угоди.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві на сайті Ради.

"Метою заходів є пом'якшення впливу сценарію без угоди на фінансування в широкому спектрі таких сфер, як дослідження та сільське господарство", - йдеться у повідомленні.

Нові заходи дадуть змогу ЄС продовжувати здійснювати платежі бенефіціарам Британії за підписані контракти та рішення, прийняті до дати виходу, доки Британія продовжує сплачувати свій внесок, погоджений у бюджеті ЄС на 2019 рік.

В Брюсселі нагадали, що сценарій без угоди не впливає на основний принцип, що 27 країн ЄС та Британія повинні виконувати фінансові зобов'язання, які вони взяли разом.

"Заходи, узгоджені сьогодні, допоможуть забезпечити це. Вони принесуть користь особам та організаціям у Британії та дадуть змогу уникнути можливих збоїв для інших бенефіціарів фінансування ЄС", - пояснили в ЄС.

Оскільки Британія робить свій внесок у бюджет ЄС протягом всього 2019 року, суб'єкти Британії також матимуть право в 2019 році брати участь у тендерах, конкурсах або інших процедурах, пов'язаних із фінансуванням з бюджету ЄС, за винятком конкретних випадків, пов'язаних з безпекою, та втратою членства Британії в Європейському інвестиційному банку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: