США підтримали Польщу після заяв Путіна про початок Другої світової

Понеділок, 30 грудня 2019, 17:54

Посол США у Варшаві Жоржет Мосбахер стала на захист Польщі після заяв президента РФ Владіміра Путіна про нібито польську причетність до вибуху Другої світової війни.

Як повідомляє "Європейська правда", про це вона написала у Twitter.

"Шановний президент Путін, Гітлер і Сталін вступили у змову щоб почати Другу світову війну. Це факт. Польща стала жертвою цього жахливого конфлікту" - написала посол.

Друга світова війна почалася 1 вересня 1939 року, коли німецькі війська вторглися до Польщі. Через два тижні у Польщу вторглася і радянська Червона армія.

В останніх своїх заявах Путін стверджує, що змова західних держав з Адольфом Гітлером проклала шлях до Другої світової війни. Путін виправдовував введення радянських військ до Польщі в 1939 році тим, що польский уряд нібито не контролював свою армію.

Путін також назвав "сволотою і антисемітською свинею" посла Польщі в нацистській Німеччині Юзефа Липського, який підтримував ідею Адольфа Гітлера вислати польських євреїв в Африку. Після цих слів до МЗС Польщі викликали російського посла.

Прем’єр Польщі Матеуш Моравецький у відповідь на ці твердження заявив, що президент РФ Владімір Путін неодноразово брехав про Польщу і завжди робив це свідомо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.