Посол Польщі лишається у Києві і не вірить, що його можуть захопити

фото
П'ятниця, 4 березня 2022, 08:57

Посол Польщі Бартош Цихоцький залишається в Києві і вважає, що його від’їзд зараз означав би удар по моральному духу українців.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє агентство PAP.

Польща є однією з небагатьох країн, яка лишає відкритим посольство у Києві, в той час як інші перенесли дипмісії або до Львова, або взагалі за межі країни.

"Є речі, які не зробиш на відстані. Від'їзд зараз це щось, що могло б послабити моральний дух українців", - сказав Цихоцький, пояснивши, що підтримує контакти з членами українського уряду і іншими західними дипломатами.

Перебування посла у Києві також важливе у контексті спілкування між президентами Анджеєм Дудою і Володимиром Зеленським.

"Смачного, Київ" - 3 березня посол Польщі виставив у Twitter фото свого обіду

Крім того, посол Польщі вважає, що Київ не здасться росіянам.

"Київ вони не здобудуть. Цього не станеться. Його так сильно обороняють. На вулицях люди, яких би на місці росіянина я не хотів би зустріти", - сказав Цихоцький.

За його словами, від початку війни він ще жодного разу не ночував у бомбосховищі, попри те, що вибухи в українській столиці лунають щодня. Однак посол визнає, що має під рукою сумку з найнеобхіднішими документами, а також шолом і бронежилет.

Дипломат зазначив, що в тому, що Україна зараз так завзято боронить себе, значною мірою причетна і Польща, яка доставляла Києву зброю ще з російського вторгнення 2014 року.

"Якщо Росія тут зазнає успіху, ми будемо наступні", - зазначив посол.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.