Польща просить партнерів по ЄС не блокувати посилення санкцій проти РФ

Вівторок, 8 березня 2022, 12:32

Заступник глави МЗС Польщі Павел Яблонський звернувся до партнерів по ЄС, особливо до Німеччини з закликом не блокувати подальші санкції проти Росії.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Polsat News.

"На жаль, це правда, що деякі країни не хочуть посилення санкцій проти Росії. Учора канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Європа не може дозволити собі блокувати енергоносії з Росії. Це неправильний підхід, заснований на міфі про те, що у нас немає альтернативи співпраці з Росією, а ці альтернативи є; мова йде про Перську затоку, США та інші частини світу", - сказав заступник глави МЗС Польщі.

"Ми просимо, зокрема, німецьких колег: не блокувати санкції. Ціна їх не введення набагато більша, ніж вартість, яку ми матимемо зараз. Якщо ми не введемо санкції, Росія може продовжити цю війну і виграти цю війну" - заявив Яблонський.

На запитання про слова міністра фінансів Угорщини, який наголосив, що "країна не підтримуватиме санкції проти енергетичного сектору на жодному публічному форумі", Яблонський відповів, що Польщі дуже часто вказують на Угорщину як винуватця.

"Угорщина поки що не блокувала жодних санкцій. Вказувати пальцем на Віктора Орбана сьогодні – це відволікання від тих політиків, які несуть реальну спільну відповідальність за ситуацію, в якій ми опинилися", зазначив він.

"Німеччина – набагато більша країна і має більший вплив на управління Європейським Союзом, ніж Угорщина" - підкреслив він і закликав "не відволікатися від справжніх співучасників ситуації, в якій ми опинилися. Угорщина є зручним цапом-відбувайлом" - заявив Яблонський.

У понеділок американські ЗМІ повідомили, що адміністрація Байдена готова запровадити заборону на імпорт російської нафти до Сполучених Штатів без участі союзників у Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: