Прем'єрка Швеції відкинула заклики розглянути питання про вступ до НАТО

Вівторок, 8 березня 2022, 20:22

Прем’єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон у вівторок відкинула заклики опозиції розглянути питання про вступ до НАТО після вторгнення Росії в Україну.

Про це,  як пише "Європейська правда", повідомило агентство Reuters.

Швеція не брала участі у воєнних діях з 1814 року і будувала свою зовнішню політику на неучасті у військових альянсах, але останніми роками вона налагоджувала все тісніші зв’язки з НАТО.

Україна приєдналася до кіберцентру при НАТО – крок, який раніше блокувала Угорщина

Через вторгнення Росії у Швеції поновилися заклики приєднатися до НАТО разом з Фінляндією, яка також не є членом Альянсу.

"Якщо Швеція вирішить скерувати заявку на вступ до НАТО в нинішній ситуації, це ще більше дестабілізує цю частину Європи і посилить напруженість", - сказала Андерссон журналістам.

"Протягом усього цього часу я чітко давала зрозуміти, що найкращим для безпеки Швеції та безпеки цього регіону у Європі є те, що уряд має довгострокову, послідовну та передбачувану політику, і я в цьому вірю", - додала вона.

Росія не хоче, щоб Фінляндія чи Швеція приєдналися до НАТО, і наприкінці минулого місяця Москва попередила про "серйозні військово-політичні наслідки", якщо вони приєднаються.

Опитування, проведене в п'ятницю Demoskop на замовлення газети Aftonbladet, показало, що 51% шведів виступають за членство в НАТО порівняно з 42% у січні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: