Посол Польщі: рішення Заходу про протиповітряний захист України мали б ключове значення

Середа, 9 березня 2022, 12:01

Посол Польщі в Україні Бартош Цихоцький вважає, що рішення західних країн про протиповітряний захист України мали б ключове значення для конфлікту і порятунку тисяч життів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на PAP.

Цихоцький переконаний, що Київ захистить себе від атаки російських військ, яка очікується протягом кількох десятків годин.

"Я мав можливість зустрітися із захисниками Києва та ознайомитися з містом. Півтора тижня я чую, що впав Харків, впала Буча, впав Ірпінь, потім виявляється, що нічого не впало, бо українці відвойовують ці міста. Звідси моя віра", – підкреслив він.

"Ми чуємо, що росіянам не вистачає піхоти, що вони навіть мобілізують сирійців, є якісь мобілізації в Краснодарському краї. Їм просто бракує солдатів", – зазначив Цихоцький.

Разом з тим, посол зазначив, що територію "потрібно займати по суші", але це можна зробити лише за умови захисту з повітря.

"І тут з’являється вимога української влади забезпечити: бойові аероплатформи, протиповітряну оборону, закриття повітряного простору. Ці рішення західних країн будуть вирішальними для цього конфлікту. Від цього рішення залежатимуть життя тисяч людей і суверенітет України" – підкреслив Цихоцький.

Він також запевнив, що посольство в Києві функціонує, має запаси та наразі знаходиться в безпеці.

Як повідомлялося, Польща готова вжити кроків щодо передачі Україні бойових літаків МіГ-29, але рішення про це має прийматися на рівні НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: