Британія розглядає передачу Україні ПЗРК Starstreak

Середа, 9 березня 2022, 15:39

Британський міністр оборони Бен Воллес заявив, що Велика Британія вивчає можливість передачі Україні зенітних ракет виробництва Thales, щоб допомогти їй захистити своє небо від російських загарбників.

Про це Воллес сказав у середу британським парламентарям, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

"Життєво важливо... щоб Україна зберегла свою здатність літати і придушувати російську повітряну атаку", - сказав Воллес законодавцям.

Генсек НАТО застеріг Росію від атак на лінії постачання зброї Україні

"У відповідь на запити України уряд ухвалив рішення розглянути питання про безоплатну передачу високошвидкісних переносних зенітно-ракетних комплексів STARStreak. Ми вважаємо, що ця система залишиться в рамках визначення оборонної зброї, але дозволить українським силам краще захищати своє небо", - сказав Воллес.

Якщо це рішення підтвердиться, то це стане важливим кроком у підтримці Британією України. 

За словами Воллеса, Британія вже поставила Україні 3615 одиниць протитанкової зброї, а також незабаром поставить невелику партію протитанкових ракет Javelin.

Starstreak - британський переносний зенітно-ракетний комплекс, призначений для ураження вертольотів і літаків противника, що низько летять. Starstreak вважається найшвидшою в світі ракетою класу "земля-повітря" малої дальності. ПЗРК Starstreak може вражати повітряні цілі на висоті до 5 км.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо у середу анонсував поставку нової партії високоспеціалізованого озброєння Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.