Посол ЄС показав відповідь України на опитувальник щодо членства 

фото
Понеділок, 18 квітня 2022, 17:31

Посол ЄС в Україні Матті Маасікас розповів про передачу Україною відповідей на опитувальник ЄС щодо членства та опублікував фото.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Ще один крок на шляху України до ЄС. Для мене честь отримати від президента Зеленського відповіді на опитувальник Єврокомісії, переданий президенткою фон дер Ляєн лише 10 днів тому. Надзвичайні часи потребують надзвичайних кроків і надзвичайної швидкості", - написав Маасікас у Twitter, додавши фото з двома томами відповідей України.

Як повідомлялося, Україна передала Єврокомісії першу частину заповненого опитувальника для оцінки нашої спроможності отримати статус кандидата у члени ЄС і вже працює над другою частиною.

8 квітня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до Києва  офіційно передала президенту Володимиру Зеленському опитувальник, заповнення якого є необхідним кроком для надання Україні статусу кандидата в ЄС.

Опитувальник щодо вступу в ЄС майже заповнений – Зеленський

Тоді Володимир Зеленський заявив, що Україна буде готова з відповідями за тиждень.

28 лютого, за 4 дні після початку російської агресії, Україна офіційно подала до Брюсселя заявку про вступ до ЄС та висловила сподівання, що ЄС, зважаючи на обставини, зможе швидко розпочату процедуру.

Детально процедуру вступу України до ЄС читайте у статті Кандидатський максимум: як Єврокомісія планує просувати Україну до членства у ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.