Тоталітарний режим і міцніша дружба з РФ: в уряді відреагували на перемогу Орбана

Понеділок, 4 квітня 2022, 13:51

Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина вважає, що після переобрання на пост прем’єр-міністра Віктора Орбана Угорщина буде посилювати дружбу з РФ, та закликала не допустити побудови тоталітарного режиму в сусідній країні.

Про це Стефанішина сказала, відповідаючи на запитання кореспондента "Європейської правди" у понеділок.

Стефанішина зазначила, що після перемоги Орбана в України немає ніяких позитивних очікувань від угорської сторони стосовно шляху України до ЄС і НАТО. Натомість віцепрем’єрка очікує посилення зв’язків Угорщини з РФ.

Орбан перемагає на виборах в Угорщині зі значною перевагою

"Політика, яка проводилась до цього, на нашу думку буде посилюватись - політика дружби з Російською Федерацією", - сказала вона. 

Стефанишина зазначила, що Україні важливо буде спостерігати за реакцією Європейського Союзу на погіршення демократичних стандартів в Угорщині і загравання з агресором, який винен в десятках тисяч смертей українців у XXI столітті. Вона застерегла, що не можна допустити створення в Угорщині тоталітарного режиму.

"Солідарними зусиллями ми маємо запобігти тому, щоб на території Європейського Союзу створювались тоталітарні режими або передумови для чергових осередків загострення і впливу Російської Федерації", - сказала вона.

За підсумком парламентських виборів у неділю чинний прем’єр Угорщини Віктор Орбан залишиться очільником уряду держави на п’ятий термін.

Вибори в Угорщині супроводжувалися низкою скандалів. Детальніше у статтях Як Росія, тільки в Угорщині: Віктор Орбан стрімко перетворює країну-члена ЄС на автократію, а також Як вибори остаточно перетворили Орбана на союзника Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.