На Майорці затримано яхту російського олігарха Вексельберга 

Понеділок, 4 квітня 2022, 15:13

У понеділок уряд США затримав в Іспанії мегаяхту, що належить олігарху Віктору Вексельбергу, тісно пов'язаному з російським президентом.

Про це, як пише "Європейська правда", стало відомо агентству АР.

Це перша ініціатива уряду США, яка забезпечує дотримання санкцій щодо "конфіскації та заморожування" великих човнів та інших дорогих активів російської еліти.

В Італії конфіскували яхту підсанкційного росіянина

Цивільна гвардія Іспанії та федеральні агенти США висадилися на яхті на пристані Пальма-де-Майорки, столиці іспанських Балеарських островів у Середземному морі. 

Репортери AP на місці події бачили, як поліція входила та виходила з яхти в понеділок вранці.

Затримання підтвердили дві особи на умовах анонімності, знайомі зі справою.

Представник іспанської цивільної гвардії підтвердив, що офіцери іспанської поліції та ФБР були на пристані для обшуку судна в понеділок вранці, і сказав, що додаткові подробиці будуть оприлюднені пізніше.

Джерело в цивільній гвардії повідомило AP, що затримана яхта - це Tango, 78-метрове судно, яке ходить під прапором Островів Кука та оцінюється в 120 мільйонів доларів.

Яхта входить до активів, пов'язаних з Віктором Вексельбергом, мільярдером і близьким соратником президента Росії Владіміра Путіна.

Усі активи Вексельберга у США заморожені, а американським компаніям заборонено вести відносини з ним та його структурами.

Як повідомлялося, УП знайшла в Європі яхти російських олігархів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: