Україна вперше взяла участь у засіданні Керівного комітету кіберцентру при НАТО

Понеділок, 30 травня 2022, 15:53

Українська делегація в понеділок уперше взяла участь у засіданні Керівного комітету Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО (CCDCOE), яке відбулося в Таллінні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу Ради національної безпеки та оборони.

Голова української делегації - керівниця служби з питань інформаційної та кібербезпеки Апарату РНБО України, секретарка Національного координаційного центру кібербезпеки Наталія Ткачук у своїй промові подякувала членам Керівного комітету за підтримку України, зазначивши, що CCDCOE продемонстрував єдність у цьому питанні - тоді як раніше заявку України на вступ блокували деякі країни.

Ткачук наголосила, що підняття прапору України в CCDCOE стало важливим знаком для нашої держави щодо розвитку спроможностей у сфері кібероборони, та висловила сподівання, що рішення CCDCOE стане прикладом для інших міжнародних організації, зокрема НАТО, ЄС та ООН.

Нагадаємо, на початку березня представники 27 держав-членів НАТО прийняли рішення щодо надання Україні статусу країни-учасниці CCDCOE НАТО.

Розташований у Таллінні CCDCOE є акредитованим НАТО центром кібербезпеки та аналітичним центром, що спеціалізується на міждисциплінарних прикладних дослідженнях, аналізі, обміні інформацією, а також навчанні та навчаннях у галузі кіберзахисту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.