У Польщі знайшли масове поховання тисяч жертв нацистів

фото
Четвер, 14 липня 2022, 19:03

Біля колишнього концентраційного табору Солдау на півночі Польщі було знайдено масове поховання не менш як восьми тисяч жертв нацистів – у ньому містилося 17,5 тонни праху.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив Інститут національної пам’яті Польщі.

Під час розкопок біля колишнього Солдау польські археологи знайшли рештки одягу, ґудзиків та інших елементів вбрання, але не цінні речі – що може вказувати на те, що перед спалюванням їх забирали.

 
Фото: Польський Інститут національної пам'яті

У польському Інституті національної пам’яті оцінюють, що в Солдау були вбиті до 30 тисяч людей. Для встановлення точного числа померлих науковці здійснять ДНК-аналіз.

Наприкінці 1939 року нацисти, які на той час разом із Радянським Союзом уже захопили Польщу, створили на території міста Солдау (нині Дзялдово) так званий транзитний табір.

Солдау призначався спершу для вивезення польської інтелігенції, духовенства, євреїв та представників інших суспільних станів, але зрештою став місцем їх масового убивства.

 
Фото: Польський Інститут національної пам'яті

Навесні 1944 року, намагаючись приховати сліди злочинів, нацисти спалили тіла вбитих ними поляків та євреїв і закопали останки в землю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.