У Росії заблокували польське інформагентство РАР

Четвер, 14 липня 2022, 20:14

Генеральна прокуратура РФ заблокувала доступ до сайту Польського агентства преси (РАР) і ще 22 сайтів – PAP став першим заблокованим у Росії інформаційним агентством ЄС.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на РАР.

За даними російського проєкту "Роскомсвобода", серед заблокованих 23 сайтів є також сайт фонду "Вільна Бурятія", низка українських інформаційних порталів, сайт австрійської ІТ-компанії, деякі російські медіа, сайти правозахисних організацій, політичних партій, громадських активістів.

Раніше в Росії було заблоковано доступ до соціальних мереж Facebook, Instagram і Twitter, а з 2016 року – доступ до українського агентства "Укрінформ".

Також там заблокували сайт британського видання The Telegraph і німецької газети Die Welt, сайти "Голосу Америки", BBC, "Радіо Свобода", Euronews, DW.

У січні цього року РАР запустило російськомовну версію, а незабаром після повномасштабного російського вторгнення в Україну – сайт українською для української громади в Польщі.

Наприкінці лютого президент PAP Войцєх Сурмач закликав виключити російське агентство ТАСС із Європейської асоціації інформаційних агентств (EANA) та активно боротися з російською дезінформацією.

За даними "Роскомсвободи", з початку війни в Україні в Росії заблоковано понад 5400 сайтів.

Зазначимо, що в четвер президент РФ Владімір Путін підписав закон, який дозволяє генеральній прокуратурі Росії блокувати будь-який онлайн-ресурс без рішення суду, а також "вживати заходів у відповідь" на "дискредитацію Росії" щодо іноземних журналістів і ЗМІ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.