У Гданську вандали спаплюжили мурали на підтримку України антиукраїнськими гаслами

фото
Понеділок, 18 липня 2022, 15:49

У Гданську декілька вандалів спаплюжили антивоєнні мурали на підтримку України – їх акція мала очевидний антиукраїнський характер.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє RMF24.

 
фото Поморської залізниці

Поморська залізниця, яка у понеділок описала цей випадок у своїх соцмережах, збирається повідомити поліцію Гданська. Серед іншого вона збирає записи з поїзда, оскільки після знищення муралів вандали сіли в один із поїздів на тій же зупинці.

"Усі захищені докази разом із звітом, звичайно, будуть передані до Поморської поліції, і якщо хтось із вас має будь-яку інформацію про це ... (на жаль, ми не можемо прямо написати те, що думаємо з цього приводу), будь ласка, зв'яжіться з нами", - читаємо в дописі залізниці у Facebook.

Окрім розміщення на стіні проросійських та антиукраїнських гасел, як описує залізниця, вандали також знищили три мурали. Їх створили в рамках кампанії "Солідарність з Україною", яку Поморська залізниця проводить спільно з художниками Троймяста та Академією образотворчого мистецтва в Гданську. Серед них роботи художника з Гданська, широко відомого як Tuse.

"Було знищено два мурали Пьотра "TUSE" Яворського. Це мурали, фотографії яких облетіли весь світ, і тому їх можна розглядати як витвори мистецтва великої цінності, і це також вплине на розмір шкоди, заподіяної вандалами, і штрафів після їх упіймання", - сказав Томаш Конопацкі, пре-секретар Поморської залізниці.

Розміщені вандалами на стіні написи вже зафарбували працівники залізниці. Щоправда, "відремонтувати" пошкоджені стінописи буде складніше. Над відомим муралом із братами Кличками чорною фарбою перекреслили напис "Разом ми стоїмо". На іншому муралі, який був створений на всю стіну, із зображенням Путіна поряд з іншими злочинцями: Гітлером і Сталіним, на обличчі Адольфа Гітлера було намальовано серце.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.