У Польщі відкрили розслідування проти компанії, яка обманула волонтерів з України на 40 тисяч євро

Середа, 27 липня 2022, 17:51

Окружна прокуратура Познані розпочала розслідування щодо польської компанії, яка не виконала зобов’язання перед українською волонтерською організацією із закупівлі палива для Збройних Сил та гуманітарних організацій на суму 40 тисяч євро.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RMF FM.

Зазначається, що українська компанія від імені благодійного фонду "Українська сім’я" замовила 10 вантажів із пальним із Познані. Постачальник попросив оплату наперед, але українці вирішили заплатити лише за перший вантаж і після цього вже передати решту коштів.

Передбачалось, що перший вантаж прийде через п’ять днів після оплати, але й через місяць українська сторона так і не отримала обіцяного палива. Постачальник спершу говорив про затримки, потім нарікав на відсутність документів. Зрештою контракт із ним розірвали.

"Зараз мені важко уявити, що таке могло статися в Європейському Союзі. Ми офіційно заплатили гроші, отримали накладну й були обмануті", – сказав RMF FM представник "Української сім’ї" Андрій Сава.

Його благодійний фонд тривалий час співпрацював з польською стороною, а після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну організував поїздки поранених українських військових до Польщі на лікування.

Прокуратура Познані наразі вирішує, як саме вести розслідування, оскільки постраждалими є громадяни України. Там хочуть уникнути відправлення запиту про правову допомогу до Києва, оскільки в умовах війни це може затягнути процес.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.