Зеленський привітав поляків з днем Збройних сил Польщі польською мовою

Понеділок, 15 серпня 2022, 17:01

Президент України Володимир Зеленський  привітав поляків з днем Збройних сил Польщі польською мовою.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Півторахвилинне відеозвернення Зеленського записане повністю польською. 

"Дорогі друзі, союзники, брати. Це честь для лідера кожної держави мати змогу звернутися саме так до польського народу. І я пишаюся тим, що таке звернення звучить найбільш обґрунтовано саме від Української держави. Наші народи пройшли великий шлях і нарешті досягли історично найбільшої згоди з головного питання для українців і поляків. Це питання про свободу. Тільки разом ми можемо захистити незалежність наших держав на покоління вперед", - зазначив президент. 

Він подякував полякам за "історичну підтримку" й наголосив, що зараз відбувається битва за свободу й спільне європейське майбутнє і України, і Польщі, в якій вони спільно борються і разом святкуватимуть перемогу. 

"Щиро вітаю з днем Збройних сил Республіки Польща і від усієї душі бажаю одного - якнайшвидшої перемоги. Слава Польщі! Слава Україні!" - підсумував Зеленський. 

Як повідомлялося, 14 серпня президент Польщі Анджей Дуда вшанував пам'ять військових Української народної республіки на цвинтарі у Варшаві.

Наприкінці липня Верховна рада підтримала закон про особливий статус поляків в Україні, ініційований Володимиром Зеленським як подяка Польщі за допомогу українцям. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: