Німеччина заповнила газові сховища більш ніж на 80%

Вівторок, 23 серпня 2022, 12:20

Заповненість газових сховищ Німеччини досягала понад 80%.

Як повідомляє dpa, пише "Європейська правда", про це свідчать дані, опубліковані європейським регулятором газових сховищ. 

Дані публікуються із затримкою, тож у вівторок стали відомі цифри станом на неділю - тоді заповненість становила 80,14%. 

Уряд Німеччини встановив мету заповнити сховища щонайменш на 85% до 1 жовтня та 95% до 1 листопада. Заповненості 75%, яку визначили метою на 1 вересня, вдалося досягти на два тижні раніше. 

Виконавчий директор Trading Hub Europe Торстен Франк вважає, що Німеччина зможе досягти цілей, хоча можливі певні регіональні відмінності.  "У нас хороший прогрес із наповненням сховищ і скороченням споживання, тож я впевнений, що приватні домогосподарства взимку не будуть мерзнути", - прокоментував він.

Нагадаємо, минулого тижня російський газовий гігант "Газпром" заявив, що з 31 серпня по 2 вересня повністю зупинить постачання газу по "Північному потоку" до Європи, а після того відновить роботу на 20% потужності - як і зараз. Причиною скорочення обсягів постачання "Газпром" називає несправність ще однієї турбіни "Північного потоку". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: