У Кремлі назвали заяви Польщі про репарації шаленою русофобією та політичним екстремізмом

Понеділок, 19 вересня 2022, 12:37

Прессекретар президента РФ Дмитрій Пєсков назвав заяви Польщі про репарації за Другу світову війну шаленою русофобією та нездоровим політичним екстремізмом.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Інтерфакс.

"У Варшаві, на жаль, ціла низка політиків просто заходить у вже якийсь нездоровий політичний екстремізм, інакше це навряд чи можна назвати", - сказав Пєсков.

Він також заявив, що російським історикам можна "покопатися в XVI столітті", щоб знайти, "за що запитати з поляків", пише РІА Новості.

"Якщо жартувати над такою шаленою русофобією, то, можливо, нашим історикам треба покопатися в XVI столітті, може, теж щось знайдемо, що можна з поляків запитати", - сказав Пєсков.

Як відомо, 14 вересня Сейм Польщі схвалив резолюцію, у якій закликає Німеччину сплатити репарації за завдані країні збитки внаслідок агресії нацистської Німеччини - зазначивши, що планує аналогічний крок щодо Росії як правонаступниці СРСР. 

Пізніше президент Польщі Анджей Дуда заявив, що країна також повинна порушити питання про стягнення з Росії репарацій за шкоду, завдану внаслідок вторгнення під час Другої світової війни.

Нагадаємо, 1 вересня у Польщі була представлена ​​доповідь про репарації за військові втрати, які зазнала країна внаслідок німецької агресії у Другій світовій війні. Польща оцінює свої втрати у 6,2 трлн злотих ($1,32 трлн) і збирається в майбутньому вимагати цю суму від Німеччини.

Міністерство закордонних справ Німеччини у відповідь заявило, що питання про репарації за втрати у Другій світовій війні закрите.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.