Сальвіні вимагає вибачень або відставки глави Єврокомісії після її завуальованих погроз

П'ятниця, 23 вересня 2022, 17:37

Лідер італійської ультраправої партії "Ліга" Маттео Сальвіні вимагає від президентки Європейської комісії піти у відставку або принаймні вибачитися за те, що він назвав "безглуздими погрозами".

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє The Local.

"Мій підхід полягає в тому, що якщо будь-який демократичний уряд готовий працювати з нами, ми працюємо разом", - сказала Урсула фон дер Ляєн у Принстонському університеті в США в четвер, відповідаючи на запитання про те, чи є у неї якісь побоювання з приводу майбутніх виборів в Італії.

"Якщо справи підуть у складному напрямку, я говорила про Угорщину та Польщу, у нас є інструменти", - додала вона.

Сальвіні відповів обуренням: "Що це, погроза? Ганебна зарозумілість. Поважайте вільне, демократичне та суверенне голосування італійського народу!"

У розмові з італійською газетою Corriere della Sera він пізніше сказав, що фон дер Ляєн повинна "вибачитися або піти у відставку".

Антоніо Таяні, член партії Forza Italia Сільвіо Берлусконі, яка також входить до правої коаліції Джорджії Мелоні, також засудив голову ЄК за її "втручання".

Ерік Мамер, представник Європейської комісії, заявив журналістам у Брюсселі, що фон дер Ляєн не збиралася втручатися в італійську політику.

"Вона наголошувала на ролі Єврокомісії як охоронця (європейських) договорів щодо верховенства права", - сказав він у п'ятницю.

Читайте детальніше: Коаліція з "друзями Путіна": як дострокові вибори можуть змінити зовнішню політику Італії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.