Президент Фінляндії сумнівається, що Путін прийме "будь-яку поразку" в Україні

Понеділок, 26 вересня 2022, 08:55

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо попередив про небезпечний момент у війні в Україні, оскільки президент Росії Владімір Путін вклав забагато ресурсів у вторгнення, що обернулося проти нього.

Про це, як пише "Європейська правда", він сказав в інтерв’ю CNN.

"Він вклав усе, - сказав Нііністьо.

"Він борець, тому дуже важко уявити, як він приймає будь-яку поразку, і це, безумовно, робить ситуацію дуже критичною" – пояснив фінський президент.

За його словами, протягом років він побачив і зрозумів еволюцію мислення Путіна. Варто зазначити, що Саулі Нііністьо в минулому мав досить часті контакти з президентом РФ.

"Він розчарований ситуацією в Україні після подій 2014 року. Це розчарування наростало. Він вирішив вирішити це зараз, так чи інакше", - заявив Нііністьо.

За його словами, вторгнення в Українe зменшило активність РФ поблизу Фінляндії.

"Ми не бачили жодних ознак посилення російської активності поблизу Фінляндії. Тепер у Путіна, схоже, додалося головного болю в Україні. Насправді, біля наших кордонів зараз спокійніше, ніж було протягом тривалого часу", - сказав Нііністьо.

Нагадаємо, у західних столицях продумують плани реагування на випадок, якщо президент РФ Владімір Путін почне реалізовувати свої ядерні погрози щодо України та непублічно надсилають Кремлю попередження про можливі наслідки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.