МЗС Румунії рекомендувало громадянам уникати поїздок в Росію

Середа, 28 вересня 2022, 18:48

Міністерство закордонних справ Румунії в середу повторило заклик до румунських громадян залишити Росію або ж уникати поїздок до країни, якщо вони не є нагальними.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"У контексті останніх подій у Російській Федерації, в тому числі внаслідок оголошення 21 вересня 2022 року часткової мобілізації…МЗС наполегливо нагадує та повторює рекомендації, адресовані громадянам Румунії з лютого цього року, уникати необов’язкових поїздок до Російської Федерації, а тим, хто тимчасово перебуває в цій країні, слід розглянути можливість якнайшвидшого виїзду з території Російської Федерації", - йдеться у повідомленні міністерства закордонних справ Румунії.

Також міністерство рекомендує громадянам Румунії, які перебувають на території Російської Федерації, проявляти підвищену увагу та уникати місць масового скупчення людей і не брати участі в можливих акціях протесту чи інших демонстраціях, які можуть спричинити вуличне насильство.

Заклик румунського МЗС відображає аналогічні рекомендації інших європейських країн регіону, включаючи Польщу та Болгарію.

МЗС Молдови у контексті проведення часткової мобілізації в Росії також випустило попередження для молдовських громадян.

Окрім цього, посольство США у Москві рекомендувало громадянам Сполучених Штатів негайно залишити Росію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.