Президентка Молдови: росіян, які можуть становити загрозу для безпеки, впускати не будемо

Четвер, 29 вересня 2022, 10:41

Президентка Молдови Мая Санду запевнила, що прикордонники не будуть впускати  в країну громадян РФ, які можуть становити загрозу для країни.

Як повідомляє Newsmaker, пише "Європейська правда", про це вона сказала, коментуючи можливий наплив росіян до Молдови у зв’язку з мобілізацією в Росії. 

Мая Санду зазначила, що поки рано робити висновки, чи чекати масового приїзду до Молдови громадян Росії, які втікають від мобілізації - тому що дорога до Молдови складніша, ніж до країн, які є сусідами РФ, та що ситуація має прояснитися до кінця тижня.

Перемога України може посприяти вирішенню проблеми Придністров’я – президентка Молдови

Президентка сказала, що прикордонники будуть перевіряти людей на в’їзді і "тих, хто - як вважатимуть прикордонники - становлять загрозу для Молдови, не будуть впускати в країну". 

Санду зазначила, що у Придністров’ї можуть почати мобілізацію у лави групи російських військ, які там перебувають, але поки Кишинів не має інформації про те, що цей процес почався. 

Нагадаємо, у Молдові обговорюють позбавлення громадянства осіб з подвійним громадянством Молдови й РФ за участь у війні проти України. 

МЗС Молдови оприлюднило попередження для своїх громадян у Росії у зв’язку з оголошенням мобілізації. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: