Зеленський і Дуда обговорили світову реакцію на псевдореферендуми

Четвер, 29 вересня 2022, 15:17

Президент України Володимир Зеленський  у телефонній розмові з Анджеєм Дудою обговорив міжнародну реакцію на незаконні "референдуми", проведені Росією на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Про це повідомила пресслужба глави держави, пише "Європейська правда".

Зеленський подякував Дуді за його потужну підтримку України під час виступу на відкритті 77-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, а також за чітку позицію Польщі щодо невизнання так званих референдумів.

"Співрозмовники погодилися з необхідністю потужної консолідованої реакції світу на незаконні дії РФ, що руйнують основи міжнародного права. Було обговорено конкретні кроки та заходи, над якими сторони працюватимуть у цьому контексті", - зазначила пресслужба ОП.

Президенти також обговорили питання військової та оборонної співпраці. Зеленський відзначив "неоціненний внесок Польщі" у зміцнення оборонних спроможностей України та важливість подальшої посиленої підтримки України.

За даними ЗМІ, у проєкті восьмого пакету санкцій, які підготувала Європейська комісія, передбачені заборони на імпорт частини російської сталеливарної та ювелірної продукції, а також обмеження щодо експорту до РФ низки продовольчих товарів.

Адміністрація Байдена також готує власну нову серію санкцій. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: