Рим порадив італійцям виїхати з Росії, якщо їхнє перебування не є необхідним

Четвер, 29 вересня 2022, 19:07

Посольство Італії в Москві рекомендувало італійським громадянам, чиє перебування в РФ не є необхідним, покинути Росію.

Про це йдеться у заяві посольства, опублікованій 29 вересня, повідомляє "Європейська правда".

"Враховуючи останній розвиток міжнародного контексту та зростаючі труднощі з повітряним та автомобільним сполученням за межами Росії, співвітчизникам, які перебувають у Росії, рекомендується оцінити необхідність їхнього перебування і, якщо воно не є необхідним, залишити країну", - йдеться у повідомленні посольства.

Дипломати наголосили, що подорожувати авіарейсами з РФ до Італії та інших третіх країн стає дедалі важче. Зокрема, спостерігається "запаморочливе зростання" і так високої вартості квитків у ці дні. Крім того, є повідомлення про довгі черги на деяких прикордонних переходах, що з'єднують Російську Федерацію з сусідніми країнами.

"Беручи до уваги закриття повітряного простору для рейсів з Російської Федерації за розпорядженням Європейського Союзу від 27 лютого, всім співвітчизникам, які перебувають у Росії, наполегливо рекомендується планувати свої поїздки за кордон якомога раніше", - заявило посольство.

Крім того, посольство рекомендувало відкласти всі поїздки до Росії.

Нагадаємо, раніше МЗС Естонії, Болгарії та Польщі також порадили громадянам своїх країн не їздити в Росію без нагальної потреби та по можливості виїхати звідти.

Таку ж рекомендацію дало і посольство США в Москві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: