Більшість поляків вважають, що Німеччина має виплатити Польщі репарації - опитування

Середа, 7 вересня 2022, 14:46

Більше половини поляків вважають, що Німеччина все ще винна Польщі репарації за Другу світову війну.

Про це пише Euractiv, повідомляє "Європейська правда".

Згідно з опитуванням, проведеним компанією IBRiS, 52,1% поляків вважають, що Польща має вимагати від Німеччини військових репарацій. 34,5% вважають, що країна більше не має права на фінансову компенсацію за збитки, завдані під час Другої світової війни, а 13,5% не змогли відповісти.

Громадська думка щодо ідеї вимоги репарацій від Німеччини відображає підтримку сторін. Цілих 97% електорату правлячої партії "Право і справедливість" вважають, що Польща має право вимагати репарацій порівняно з 48% прихильників опозиції.

Респондентів також запитали, які шанси на те, що зрештою Німеччина погодиться відшкодує збитки, завдані війною. Близько 21,3% вважають це можливим, тоді як переважна більшість (74,5%) не вірять, що уряд Німеччини ухвалить польську вимогу про репарації.

68,8% респондентів вважають німецькі репарації однією з тем дострокової кампанії правлячої партії перед парламентськими та місцевими виборами 2023 року. Майже 25% думають інакше.

Серед виборців ПіС лише 18% називають репарації предметом передвиборчої кампанії, а 81% вважають це нейтральною темою, не пов'язаною з майбутніми виборами.

Нагадаємо, 1 вересня у Польщі була представлена ​​доповідь про репарації за військові втрати, які зазнала країна внаслідок німецької агресії у Другій світовій війні.

Польща оцінює свої втрати у 6,2 трлн злотих ($1,32 трлн) і збирається в майбутньому вимагати цю суму у Німеччини.

Міністерство закордонних справ Німеччини у відповідь заявило, що питання про репарації за втрати у Другій світовій війні закрите.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: