Прем'єр Латвії закликав країни ЄС припинити видачу туристичних віз для росіян

Понеділок, 10 жовтня 2022, 16:01

Прем'єр-міністр Латвії Кріш'яніс Каріньш закликав лідерів ЄС припинити видачу туристичних віз для росіян.

Про це він сказав в інтерв'ю Guardian, пише "Європейська правда".

Каріньш відкинув ідею про те, що дозволити росіянам, які намагаються ухилитися від призову, в'їзд до ЄС було б способом послабити збройні сили Кремля.

Він сказав, що зрозуміло, що багато чоловіків не захочуть "йти воювати і, ймовірно, померти в Україні", і це може викликати "потенційну величезну хвилю імміграції з Росії", але стверджував, що це становить загрозу безпеці Європи.

"Я думаю, що політичні дисиденти в основному вже поїхали. Тоді будуть економічні опортуністи, багато, багато інших причин і люди з невідомою лояльністю", - сказав він.

Латвія разом із Польщею, двома її балтійськими сусідами та Фінляндією закрила в'їзд для російських туристів і закликала решту ЄС зробити те саме, але поки безуспішно.

"Важливо, щоб ми завжди тримали бічні двері відкритими з гуманітарних причин, але їх потрібно розглядати в кожному конкретному випадку", - сказав Каріньш.

Нагадаємо, міністр з європейських справ Франції Лоранс Бун заявила, що росіяни, які тікають зі своєї країни, щоб уникнути мобілізації, не будуть автоматично отримувати візи, але їхня ситуація і будь-які ризики для безпеки будуть розглядатися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: