Рига пожертвує 200 тисяч євро на дизель-генератори для Києва

Середа, 19 жовтня 2022, 17:53

У середу, 19 жовтня, міська рада Риги ухвалила рішення про виділення 200 тисяч євро на загальну підтримку українського суспільства.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Delfi.

10 жовтня до міської ради Риги надійшов лист від київської мерії, в якому містилося прохання передати терміново необхідні речі для забезпечення електро- та теплопостачання цивільного населення - переважно обігрівачі та дизель-генератори.

Рига є містом-побратимом Києва.

Допомога необхідна у зв'язку з тим, що протягом останніх кількох тижнів ракетні обстріли, які здійснюються армією Російської Федерації, в основному спрямовані на енергетичну та цивільну інфраструктуру Києва та інших міст з метою припинення постачання тепла та електроенергії цивільному населенню.

Ризька влада передасть кошти фонду "Ziedot.lv", який забезпечить закупівлю та доставку дизель-генераторів до Києва. Надана Ригою допомога буде спрямована виключно на підтримку цивільного населення столиці України і не буде використовуватися у військових цілях.

Як повідомлялося, у березні влада Риги виділила пів мільйона євро на підтримку мирного населення України, а у квітні у співпраці з "Ziedot.lv" до Києва було відправлено 11 автобусів ризького муніципалітету SIA "Rīgas satiksme" з 50 тоннами гуманітарної допомоги, пожертвуваної жителями Риги.

З 7 березня у Ризі працює Ризький центр підтримки цивільного населення України, де можна спільно отримати найнеобхідніші послуги органів державної влади та місцевого самоврядування. Наразі у Ризі зареєстровано 17 497 громадян України, які прибули до міста після початку війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: