У парламентах держав ЄС закликали до подальшої ізоляції Росії та засудили "референдуми"

Неділя, 2 жовтня 2022, 11:47

Глави парламентських комітетів у європейських справах держав-членів Європейського Союзу та перший віцепрезидент Європарламенту Отмар Карас у неділю прибули з візитом до Києва, де виголосили заяву із засудженням останніх дій РФ.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Ми закликаємо всі держави та міжнародні організації негайно засудити незаконні дії Кремля на тимчасово окупованих територіях України та посилити ізоляцію Росії", – йдеться в заяві парламентарів, оприлюдненій на пресконференції в Києві.

Вони також закликали ЄС посилити підтримку України у протидії російській агресії та якнайшвидше розпочати переговори про вступ, а Росію – негайно припинити агресію та вивести свої війська та озброєння.

Підписанти підкреслили, що не визнають того, що російська пропаганда називає "референдумами", а Луганська, Донецька, Запорізька, Запорізька, Херсонська області та Крим є суверенними територіями України.

Як наголосив перший віцепрезидент Європарламенту Отмар Карас на пресконференції в Києві, вперше в історії комітет, членами якого є представники комітетів з питань європейських справ країн-членів ЄС і Європарламенту, проводить своє засідання у третій країні.

Він додав, що на основі цього візиту буде ухвалене рішення про додаткові заходи підтримки українського парламенту "в тому, що стосується розробки рішень і законодавства, а також посилення її інституційної спроможності на шляху до ЄС".

Нагадаємо, раніше провідні депутати Європейського парламенту виступили із заявою, в якій засудили тоді ще плани Росії провести псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях України з метою їхньої анексії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: